Comunicat de presă lansare proiect

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Data : 26.02.2018

COMUNICAT DE PRESĂ

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A SINDICATELOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARĂ, în calitate de beneficiar și în parteneriat cu S.C. FORMARE MANAGERIALĂ ÎN TURISM-FMT și S.C. ABEONA S.R.L., implementează proiectul:

Performanță Economică prin Antreprenoriat în Regiunea Centru

POCU/82/3/7/105275

Valoarea totală a proiectului: 21.704.666,72 lei, Valoarea cofinanțării UE: 18.259.511,45 lei

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se desfășoară pe o perioadă de 36 luni (15 ianuarie 2018 -14 ianuarie 2021) în regiunea Centru la nivelul județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Alba şi Sibiu.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de ocupare, facilitarea accesului pe piața muncii și dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru 750 persoane prin furnizarea unor măsuri integrate de antreprenoriat, orientate pe creșterea mobilității și a gradului de ocupare a persoanelor șomere, inactive, inclusiv a înființării și dezvoltării unor activități independente non-agricole în scopul creării de noi locuri de muncă durabile în zonele urbane din regiunea de implementare Centru.În proiect se pot înscrie ca și grup țintă persoane fizice șomere, persoane inactive pe piața muncii și persoane care au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă prin înființarea unei afaceri non-agricole în mediul urban și au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban din regiunea Centru.

Rezultatele principale ale proiectului:

• 1800 de persoane din regiunea Centru informate privind cultura antreprenorială
  • 750 persoane fizice din regiunea Centru selectate în GT
  • 750 persoane participante la cursurile de competențe antreprenoriale
  • 90 planuri de afaceri selectate în vederea acordării ajutorului de minimis (subvenții pentru înființarea/dezvoltarea de start-up-uri non-agricole în zona urbană a regiunii Centru).

Persoanele din grupul țintă vor parcurge un curs de competențe antreprenoriale finalizat cu o diplomă recunoscută la nivel național și european iar cele mai bune 90 de planuri de afaceri vor fi finanțate cu sume de  până la 40.000 Euro,  ajutor de minimis din bani publici, în proporție de 100% pentru derularea afacerii.

Persoanele interesate se pot adresa la urmatoarele date de contact:

Pentru județele: Alba și Harghita

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A SINDICATELOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARĂ

Tel: 0748 156 146,E-mail: contact@performanta-antreprenoriat.ro

Website: www.sindalimenta.ro

Pentru județele: Brașov și Sibiu

S.C. FORMARE MANAGERIALĂ ÎN TURISM-FMT S.R.L.

Tel: 0368 800560; 0728 314 949E-mail: fmtbrasov@yahoo.com

Website: www.sfmt.ro

Pentru județele: Brașov, Covasna și Mureș

S.C. ABEONA S.R.L.

Tel: 0368 427 000; 0770 775 492,E-mail: proiect@abeonaturism.ro,Website: www.abeonaturism.ro

Vă invităm la conferința de lansare a proiectului Performanță Economică prin Antreprenoriat în Regiunea Centru”, POCU/82/3/7/105275 ce va avea loc în data de 28.02.2018 la Hotel Aro Palace, sala Europa 1, Bvld. Eroilor, nr. 27, Brașov, începând cu ora 10.30.

Dragoș Frumosu,

Manager proiect